Index – Belföld – Két vonat is elgázolt egy autót Vecsésnél

általa megosztva admin
Kategória:


Vecsésen, a Szép utcai vasúti átjárón szeretett volna átkelni frissen vásárolt Renault-jával egy férfi kedden este, csakhogy autója beszorult a sínek és a gyalogosjárda közé, és nem mozdult. Az 58 éves üllői férfi még időben ki tudott szállni az autóból, így közvetlen közelről nézte végig, ahogy járművét előbb egy Vecsésről érkező tehervonat, majd egy szemből érkező személyvonat elgázolja. A tehervonat 68 méteren át tolta maga előtt az autót.

A Borsnak a tehervonatot üzemeltető cég munkatársa, Németh Gábor azt mondta, az üllői férfi szabad jelzésnél hajtott rá az átkelőre, 

Azonban a szemből jövő autó elvakította, a sofőr pedig elrántotta a kormányt.

Ekkor szorult be a sín és a padka közé. Az addigi szabad jelzés időközben tiltásba váltott, ám hiába próbálta kiszabadítani a kocsit, a férfi nem járt sikerrel. A tehervonat közben elindult az állomásról, ám a gyorsuló fázis miatt viszonylag kis sebességgel hajtott. A vezető azonnal gyorsfékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést.

Ezután ütötte el a szemből jövő személyvonat az autót. A baleset miatt este tíz óráig nem jártak a vonatok. Az egyik közelben lakó szerint nem az első ilyen eset, többször történt ilyesmi arrafelé, legutóbb két hete.  A Blikk is azt írja, hogy az átkelőt különösen veszélyesnek tartják a helyiek, mert a sorompó nagyon gyorsan csukódik le, a vonatok pedig rendkívül sűrűn járnak.

Novemberben egy taxis szorult be a peron és vágány közötti kavicságyba autójával, ezután lecsukódott előtte és mögötte a sorompó. A nő megpróbálta kiszabadítani a taxit, de nem járt sikerrel, végül otthagyta az autót, amit elgázolt az arra közlekedő vonat. A nő ellen közlekedés elleni bűncselekmény miatt indult rendőrségi eljárás, írja a Blikk.





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.