Index – Gazdaság – Bristol nem bővíti a repterét, a helyiek szerint fontosabb a klímavédelem

általa megosztva admin
Kategória:


Elvetették a bristoli reptér bővítésének terveit, miután tiltakozások voltak a tervezet ellen, a tiltakozók szerint ugyanis a fejlesztés csak meggyorsította volna a klímakatasztrófát, valamint ártott volna a helyiek egészségének, továbbá az állat- és növényvilágban is kárt okozott volna, írja a Guardian. A helyi képviselőtanács tagjai annak ellenére döntöttek a bővítés engedélyezése ellen, hogy így egy költséges és hosszú pingpongozás fog kezdődni az engedélyről a hatóságok különböző szintjei között. A bristoli egyike az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőtereinek, évente 10 millió embert fogad (Ferihegy nagyjából 16 milliót). 

A North Somerset-i tanács négy és fél órás ülést követően döntött úgy 18-7 arányban, hogy elutasítja a reptér bővítésének a terveit. A helyi aktivisták történelmi jelentőségűnek nevezték a döntést, amely szerintük arra fog másokat is buzdítani, hogy kövessék a példájukat, és álljanak ki a repterek bővítése ellen.

A tanács mérlegelt, és úgy döntött, hogy a reptér bővítésének vészes hatásai a helyi környezetre és az egész földre nézve többet nyomnak a latban, mint a fejlesztés rövid távú haszna

? mondta el Don Davies, a tanács elnöke.

?Tudom, hogy lesznek emberek, akiket felháborít a tanács döntése, és biztos vagyok benne, hogy újragondolhatjuk a dolgot, ha majd a légi közlekedés karbonsemlegessé válik, és a repülőtér is jobban megközelíthető lesz tömegközlekedéssel? ? mondta Davies.

A reptér hét mérföldre fekszik Bristoltól, és utoljára 2011-ben esett át bővítésen, akkor 7 millióról 10 millióra növelték az éves utasbefogadó képességét. Várhatóan 2021-re teljes kapacitáson fog pörögni a reptér, ezért szeretnének 12 milliós kapacitásra bővülni. A tervek szerint a terminálokat és a repülőgépek reptéren belüli mozgatásához szükséges betonfelületeket bővítenék. Az Ontarioi Tanári Nyugdíjalap-kezelő, a reptér tulajdonosa azzal érvel, hogy évente 1,4 milliárd angol font extra bevételt jelentene a bővítés a helyi gazdaságnak a következő tíz évben, valamint több száz új munkahelyet teremtene. A bővítés ellen több mint 8000 ember tiltakozott, a tanács ülését megelőzően az Extinction Rebellion is háromnapos tiltakozást tartott.





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.