Index – Tech-Tudomány – Majdnem duplájára nőtt tavaly a Netflix energiafogyasztása

általa megosztva admin
Kategória:


A Netflix közzétette a legújabb fenntarthatósági jelentését [pdf], amelyből kiderül, hogy a cég teljes energiafelhasználása tavaly 84 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest ? írja a PCMag.

A Netflix energiafogyasztása két fő részből tevődik össze: ami magának a cégnek a működéséhez szükséges, illetve amiből a tartalom streamelését oldják meg. Ezek 2018-ban 51 ezer és 194 ezer, összesen tehát 245 ezer megawattórát tettek ki. Tavaly a működés energiaszükséglete 94 ezerre nőtt, míg a tartalomközvetítésé 357 ezerre, így a cég teljes energiafogyasztása már 451 ezer megawattóra volt.

A tetemes emelkedést karbon-ellentételezéssel és a megújuló energia használatával igyekszik ellensúlyozni a cég, amely így a teljes nem megújuló energiából származó energiafelhasználását kiegyenlíti, miközben 20 országban és 15 amerikai államban támogat megújulóenergia-projekteket.

Bár azt hihetnénk, a digitalizáció csupa környezeti előnnyel jár, valójában a digitális szolgáltatásokat kínáló cégek is egyre nagyobb mértékben terhelik meg a környezetet. A zeneipar például ma már környezetszennyezőbb, mint húsz éve, az online adatforgalom 60 százalékát kitevő videóstreaming szén-dioxid-kibocsátása pedig nagyjából Spanyolországéhoz mérhető.





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.