Index – Gazdaság – Sokk a nyersanyagpiacon: ötödével kevesebb olaj fogy Kínában

általa megosztva admin
Kategória:


20 százalékkal kevesebb olaj fogy Kínában, a koronavírus miatt ugyanis több millió ember van karanténba zárva, emiatt pedig jelentősen visszaeshetett az autós közlekedés, és sok helyen a gyárak is csak csökkentett kapacitással működhetnek. Ez 3 millió hordó napi keresletkiesést jelent a piacon, ami a globális kőolajfogyasztás nagyjából 3 százaléka.

Portfolio cikke szerint a 2008-as pénzügyi válság óta nem látott mértékben esett vissza a kőolaj iránti kereslet. A hír erősítheti azt a forgatókönyvet, miszerint az OPEC+ államok még a tervezett március 5?6-i ülés előtt találkozhatnak, és piaci elemzők szerint 500 000 hordó napi kitermeléscsökkentésről dönthetnek annak érdekében, hogy megakadályozzák az árfolyamesést. 

A Brent olaj idén már 15 százalékot veszített az értékéből, és csak az előző héten több mint 10 százalékot esett.

Kínában naponta 14 millió hordó olajat használnak fel. Ez annyi, mint Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Japán és Dél-Korea összesített felhasználása.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.