Site icon City Futi Futárszolgálat

Index – Kerékagy – Közös bérbringarendszert üzemeltet Esztergom és Párkány



Február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző rendszere, amely a két várost összekötő híd után a Mária Valéria Bike nevet kapta.

A kerékpárkölcsönző rendszert Magyarország és Szlovákia közös pályázattal elnyert 300 millió forintos támogatásból valósította meg. A két városban összesen 14 gyűjtőállomás létesült, 60 hagyományos és 45 elektromos biciklit lehet majd bérelni.

A rendszert, ahogy más városokban is, a T-Systems építette ki, míg a bringák az Esztergomban működő kerékpárgyártól, a Neuzer Kft.-től érkeztek.

Esztergom egyébként Magyarországon úttörő volt, ott létesült 2013-ban az első hazai bérbicikli-rendszer. Most ezt is felújítják, ahogy arról Kiss Bálint projektvezető beszélt. Az ebi kompatibilissé vált az új rendszerrel, így a két rendszer együtt 20 állomásból, 278 dokkolóból és 165 kerékpárból áll.

A rendszer használatához regisztrálni kell a www.mvbike.eu oldalon. Válthatók 1, 3, valamint hétnapos jegyek. Az éves bérlet 6500 forint, a féléves 4000 forintba kerül, fizetésnél forint és euró között lehet választani.

Szabo Eugen, Párkány polgármestere elmondta, a közös rendszer lehetővé teszi a két város lakosai, valamint a turisták számára, hogy a bérelt kerékpárt bármelyik dokkolóból kivegyék, és a tetszőleges állomáson tegyék vissza.

Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere kiemelte, a közösségi közlekedés egy új formája még jobbá teszi az összeköttetést a két határ menti város között. Esztergom és Párkány önkormányzatai ezzel is szeretnék ösztönözni a lakosokat és a turistákat, hogy utazásaikhoz a két város területén környezetkímélő megoldásokat alkalmazzanak.

(Index/MTI)





Source link

Exit mobile version