Index – Belföld – Öngyilkos lett a börtönben a bíróságról megszökött rab

általa megosztva admin
Kategória:Öngyilkos lett a börtönben Sz. Károly, aki februárban a tárgyalása közben szökött meg a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből, írja a Ripost

A 35 éves férfi a februári tárgyalás közben szerezte meg az őt kísérő bv. őr fegyverét, amivel aztán elmenekült, és útközben több túszt is ejtett. A rendőrök végül Újpalotán, a Szentmihályi út és a Nyírpalota út sarkán fogták el. Az üldözés során 25 lövés dördült el, ebből nyolc találta el a rabot, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba. A férfit összesen 15 bűncselekmény elkövetésével vádolták.

A Büntetés-végrehajtási Intézet tegnapi közleménye szerint a férfi szerda éjjel lett öngyilkos a Budapesti Fegyház és Börtönben.

Azt írják, az észlelés után haladéktalanul megkezdték a segítségnyújtást, „azonban az azonnali és szakszerű segítségnyújtás ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni.”

Videón, ahogy a szökött fegyveres rabot üldözik, majd lebirkózzák


Az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottak, amely arra a megállapításra jutott, hogy a bv. személyzetét nem terheli felelősség az öngyilkosság miatt. Hozzáteszik,

a rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.

Mint korábban megírtuk, a férfit a rendőrség összesen 15 bűncselekménnyel gyanúsította, többek között:

 • hivatalos személy elleni erőszak,
 • hivatalos személy sérelmére elkövetett rablás,
 • kényszerítés, 
 • súlyos testi sértés, 
 • engedély nélküli megszerzéssel elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés,
 • fogolyszökés, 
 • fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése, 
 • közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény,
 • terrorcselekmény,
 • közúti veszélyeztetés,
 • fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével.

Az események után nem sokkal kitüntetéseket adtak át azoknak, akik közreműködtek a fogoly elfogásában. A Szent György-emlékérmeket és a pénzjutalmakat 12 rendőr kapta meg ?a fogoly elfogása során mutatott példamutató helytállásuk és szakmai munkájuk elismeréseként?. Az országos rendőr-főkapitány Szent György-emlékérmet és jutalmat adott a Fővárosi Törvényszék fegyveres biztonsági őrének is az elfogásban nyújtott segítségért. Nem kapott viszont kitüntetést az a mercis, aki segített megfékezni a rabot. Az elfogásról készült videót itt tudja megnézni

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).