Közlekedés Budapesten az év végi ünnepek idején ? Szilveszterkor egész éjszaka járnak a metrók

általa megosztva admin
Kategória:


A BKK az év végi ünnepek idején az elmúlt években megszokott módon, több forgalmas vonalon a megszokottnál sűrűbb járatindulással biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást. Az M3-as metróval az ünnepek idején, január 5-ig minden nap Újpest-központ és a Nagyvárad tér között lehet utazni. Az idei év újdonságaként már december 27-től hosszabb üzemidővel, éjjel 1 óráig jár az M2-es és az M4-es metró, továbbá egész éjjel közlekedik az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A tavalyi évhez hasonlóan szilveszter éjjel egész éjszaka lehet utazni az M2-es, az M3-as (Újpest-központ és a Nagyvárad tér között) és az M4-es metróval, az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busszal, a HÉV-ekkel a szokásosnál lényegesen gyakrabban közlekedő éjszakai járatok mellett. A decemberi ünnepi időszak közlekedési változásairól bővebb tájékoztatás érhető el a bkk.hu/evvege címen. A BKK minden ügyfelének békés, boldog ünnepeket kíván.

Az M3-as metró 2020. január 5-ig minden nap, hétvégén is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik. A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között ebben az időszakban továbbra is metrópótló busz viszi az utasokat.

December 21-én (szombaton) és 22-én (vasárnap) a megszokott hétvégi menetrend szerint indulnak a fővárosi közösségi közlekedési járatok, továbbá az elmúlt hétvégékhez hasonlóan a megszokottnál sűrűbben közlekedik a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos, valamint a 80-as trolibusz.

Közlekedés Szenteste: 16 órától már az éjszakai járatokkal

December 24-én (kedden) a nappali közösségi közlekedési járatokkal egészen 15-16 óráig lehet utazni. Az utolsó metrószerelvények 15:30 körül indulnak a belvárosból, ehhez igazodik a nappali felszíni járatok 15-16 óra körüli utolsó indulása is. Idén Szenteste közlekedik a H5-ös, a H6-os és a H8-as HÉV is. Ahogyan az elmúlt években is, a nappali járatok 15-16 óra körüli utolsó indulása után idén is az éjszakai hálózat járataival lehet közlekedni Budapesten. Az éjszakai közlekedésben megszokott csatlakozási, átszállási lehetőségek ebben az időszakban is biztosítottak. A Deák Ferenc tér és a repülőtér között egész nap közlekedik 100E busz, emellett változatlanul 0-24 óráig jár a 200E busz a Nagyvárad tér és a repülőtér között.

A közösségi közlekedési járatok december 24-i menetrendje a BKK honlapján megtalálható a www.bkk.hu/menetrendek címen, ahol a nappali járatok aznapi utolsó indulását is jól láthatóan feltüntettük. Utazásuk megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely ebben az időszakban is valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel.

Közlekedés a két ünnep közötti napokon

Az idei év végének közlekedési rendjében újdonság, hogy nemcsak szilveszterkor, hanem az azelőtti éjszakákon is segíti a BKK a közlekedést. A december 27-ről 28-ra virradó éjszakától kezdve a 30-ról 31-re virradó éjszakáig

  • az M2-es és az M4-es metró a szokásosnál hosszabb üzemidővel, éjjel 1 óráig közlekedik,
  • a belvárost érintő kiemelt nappali autóbuszjáratok ? az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz ? pedig éjjel-nappal közlekednek a szokásos éjszakai járatok mellett.

December 31-én a bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége az áruházak bezárását követően ? jellemzően 17-18 óra után ? már nem érinti bevásárlóközponti megállóját.

Közlekedés szilveszter éjszaka: metrókkal, nappali, valamint a sűrített éjszakai járatokkal

December 31-e, szilveszter éjjelén a tavalyi év jelentős és sikeres fejlesztésének folytatásaként az M2-es, az M3-as (Újpest-központ és a Nagyvárad tér között) és az M4-es metróvonalon a szerelvények egész éjszaka közlekednek. Az M1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá. Egész éjjel közlekedik továbbá a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka járnak a szerelvények.

Az éjszakai buszok vonalán sűrűbben induló vagy nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, több járat pedig meghosszabbított üzemidővel közlekedik. A belváros felől a metrókat érdemes igénybe venni, mivel Újpest-központtól, a Móricz Zsigmond körtértől, az Örs vezér terétől, illetve a Nagyvárad térről a metróhoz csatlakozó éjszakai járatok sűrűbben indulnak. Káposztásmegyer felé a Nyugati pályaudvartól, Rákospalota felé Újpest-központtól, míg Kispest és Pestszentlőrinc felé a Nagyvárad térről indul a 914-es és a 950-es járat. A metrók és a nagykörúti villamosok által érintett főbb átszállópontoktól a megszokott éjszakai járatok sűrűbben indulnak a külső végállomások irányába.

A közösségi közlekedési járatok szilveszter éjszakai menetrendje hamarosan elérhető lesz a BKK honlapján a www.bkk.hu/menetrendek címen. Utazásuk megtervezéséhez ekkor is érdemes lesz a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel.

Ünnepi járataink

Az ünnepek idején is közlekedik a karácsonyi fényvillamos, a fénytroli és az adventi hajó. A járatok menetrendjei elérhetők a BKK honlapján a www.bkk.hu/menetrendek címen.

Közlekedési rend az ünnepi időszakban napról-napra

  • December 23-án (hétfőn) az iskolaszünetben érvényes pénteki menetrend lesz érvényben a fővárosi közösségi közlekedésben. 24-ére (keddre) virradóra az éjszakai járatok esetében a hétvégi menetrendet kell figyelni.
  • December 24-én (kedden) a közösségi közlekedési járatok reggel és napközben a szombati menetrendjük szerint közlekednek, december 24-ről 25-re virradóra az éjszakai, valamint az éjjel-nappal közlekedő járatokkal a munkanapi menetrendjük szerint lehet utazni.
  • Karácsony napjain, december 25-én (szerdán) és 26-án (csütörtökön) az ünnepnapi/munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben. Az éjszakai buszjáratok december 25-ről 26-ra (szerdáról csütörtökre) és december 26-ról 27-re (csütörtökről péntekre) virradóra a hétvégi menetrendjük szerint közlekednek.
  • December 27-én (pénteken) és 28-án (szombaton) a szombati menetrend lesz érvényben, december 29-én (vasárnap) a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. Az éjszakai járatok december 27-ről 28-ra (péntekről szombatra) és december 28-ról 29-re (szombatról vasárnapra) virradó éjjel a hétvégi menetrendjük szerint indulnak.
  • December 30-án (hétfőn) és 31-én (kedden) az ebben az időszakban jellemző utazási szokásokhoz igazodó év végi munkanapi menetrend lesz érvényben. Az éjszakai járatok esetén december 29-ről 30-ra (vasárnapról hétfőre) és 30-ról 31-re (hétfőről keddre) virradóra a munkanapi menetrendet kell figyelni.
  • 2020. január 1-jén (szerdán) a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.
  • Január 2-án (csütörtökön) és 3-án (pénteken) az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.
  • Január 6-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrendjük szerint közlekednek.





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.