Index – Mindeközben – 130 ezer vizespalackból készítettek karácsonyfát

általa megosztva admin
Kategória:


Miközben felkészültünk a Dohány utcai, teljes káoszba fulladó közlekedésről szóló videónkra, olyan évtizedes cikkekre bukkantunk, amikből jól látszik, hogy a Dohány utcának ez a szakasza régen sem volt piskóta: a Népszabadság már 2009-ben, a Kurír pedig 1992-ben is arról írt, hogy milyen szűk az utca, milyen nehéz itt parkolni, a trolivezetőknek pedig igazi kihívás ez a szakasz.

De ennél régebbre is vissza tudunk menni: a fenti újságkivágáson szereplő szöveg az 1987-es Esti Hírlapban jelent meg, sőt, az alábbi képen egy 1983-as Népszava pedig úgy kezdi a cikkét, hogy

Budapesten, a szűk Dohány utcában ma már nemcsak az okoz gondot a trolivezetőknek, hogy testes járművükkel alig – sokszor meg egyáltalán nem – férnek el az űttest széléhez jól-rosszult beállt személygépkocsik, teherautók sora között…

Ha lemaradt volna a belvárosi közlekedés legrosszabb tulajdonságait bemutató videónkról, vagy szeretné újra felidegesíteni magát rajta, akkor itt meg tudja nézni az anyagot, a Facebook-posztnál pedig hozzá is szólhat.

Totális káosz: egy utcában a budapesti közlekedés minden baja


Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.