City Futi Futárszolgálat

Index – Belföld – Pofátlan sofőrök: 100 ezer forintot ért a leállósávos közlekedés


2019.12.16. 10:35

Az előző, hat napon át tartó akciójuk után most két napig ellenőriztek a BRFK munkatársai civil autókból. Akárcsak legutóbb, most is főként olyan autósokat szűrtek ki, akik buszsávban közlekedtek, áthajtottak a piroson, figyelmen kívül hagyták a kötelező haladási irányt, telefonáltak vezetés közben, vagy éppen engedély nélkül vezettek.

A rendőrök összesen 32 sofőrt bírságoltak meg, írja a police.hu. A legtöbb – hét – autóst azért büntették mert átmentek a záróvonalon. A legnagyobb bírságot, százezer forintot, az a sofőr kapta, aki az autópályán a leállósávban közlekedett; egy gépkocsivezetőt pedig elő kellett állítani, mert felmerült az egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja. Mindegyikükről fedélzeti kamerás felvétel készült.

A december 23-ig tartó akció fő célja, hogy kiszűrje a forgalomból az agresszív, másokat irritáló, a közlekedési szabályokat szándékosan megszegő autósokat. 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Source link

Exit mobile version