Index – Belföld – Az ügyészség azt szeretné, ha a Viking Sigyn kapitánya előzetesbe kerülne

általa megosztva admin
Kategória:Az ügyészség indítványt tett a perbíróságnál, hogy ismételten rendeljék el a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását – ezt dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte. 

Ibolya a közleményében emlékeztetett arra, hogy a kerületi ügyészség november 28. napján emelt vádat halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és más bűncselekmények miatt az ukrán hajóskapitánnyal szemben.

„Az ügyészség az eljárás során végig azt a határozott szakmai álláspontot képviselte, hogy a szökés határozott veszélyére és más okra is figyelemmel a legsúlyosabb kényszerintézkedés szükséges és indokolt. Az ügyészség ezért a vádiratában indítványozta, hogy a perbíróság ? a Pesti Központi Kerületi Bíróság ? rendelje el a vádlott letartóztatását” – fogalmazott Ibolya Tibor.

A bíróság az ügyben ma tart ülést, ahol határoz az indítványról.

Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast a mai napig keresnek a hatóságok.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).