Site icon City Futi Futárszolgálat

Megállóhelyi és menetrendi változások a H8-as és a H9-es HÉV vonalán


Ideiglenes, a megszokottól eltérő menetrend szerint, egyes állomásokon az ellenkező irányú megállóhelyen megállva közlekedik a H8-as és a H9-es  HÉV november 8-án, pénteken késő este, valamint 9-én, szombaton és 10-én, vasárnap egész nap. Az ideiglenes közlekedési rend oka, hogy Nagyicce és Cinkota között a HÉV-pálya karbantartási munkáit végzik. A munkavégzés idejére lezárják a közúti forgalom elől Sashalomnál a Batsányi János úti HÉV-átjárót, ezért változik a 92-es és a 92A busz útvonala is.

November 8-án, pénteken 23:40-től, valamint 9-én, szombaton egész nap Mátyásföld alsó, Mátyásföld, Imre utca, Mátyásföld, repülőtér, Sashalom, Nagyicce, valamint kizárólag péntek este Rákosfalva állomáson mind Gödöllő, mind az Örs vezér tere felé tartó HÉV-szerelvényekre a Gödöllő irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.

November 10-én, vasárnap egész nap Sashalom, Mátyásföld, repülőtér, Mátyásföld, Imre utca, valamint Mátyásföld alsó megállóhelyen mind a Gödöllő, mind az Örs vezér tere felé tartó HÉV-szerelvényekre az Örs vezér tere irányú megállóhelyi peronnál lehet felszállni.

Az érintett időszakban Örs vezér tere és Csömör között a HÉV-vel csak cinkotai átszállással lehet utazni. Árpádföld és az Örs vezér tere között a 31-es autóbusz használatát is ajánlja a BKK.

A sashalmi Batsányi János úti HÉV-átjáró lezárása miatt november 8-án, pénteken 22 órától 10-én, vasárnap az utolsó buszjáratok indulásáig a 92-es és a 92A busz a Mátyásföld, repülőtér H és a Sashalom H közötti megállók érintése nélkül, módosított útvonalon közlekedik:

  • A Rákosszentmihály felé tartó buszokra a Baross Gábor utca 9. előtt, a 44-es busz Gida utca és Centenáriumi lakótelep megállójában, a Margit utcában a Futórózsa utca kereszteződése után, a Margit utca 62. előtt, majd a Margit utcában a Batsányi János út kereszteződése előtt lehet felszállni.
  • A Kistarcsa felé tartó buszokra a Margit utcában a Lillafüred utca kereszteződése előtt, a 996-os busz Margit utca megállójában, a 44-es busz Gida utca megállójában, majd a Baross Gábor utcában a Dióskál utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

A 92-es és a 92A busz Fuvallat utca és Sashalom H megállóhelye ebben az időszakban ideiglenesen a 276E buszjárattal érhető el.

Budapest, 2019. november 6.

Budapesti Közlekedési Központ

 





Source link

Exit mobile version