Átadják a felújított Bökényföldi utat és Cinkotai utat november 1-jén

általa megosztva admin
Kategória:


Elkészült Mátyásföld és Rákosliget határán a Bökényföldi út és folytatása, a Rákosligeti határút, valamint a Cinkotai út Rákosligeti határút és Nógrádverőce út közötti szakaszának felújítása, így november 1-től, péntektől újra korlátozások nélkül használhatják az útszakaszokat az arra közlekedők. A fővárosi önkormányzati forrásból, a BKK beruházásában elvégzett felújítás eredményeként ? más fejlesztések mellett ? megerősítették, több helyen pedig cserélték a teljes közútpálya-szerkezetet, új kerékpárútszakaszok épültek, körforgalmat alakítottak ki a Rákosligeti határút?Cinkotai út kereszteződésnél, új gyalogátkelőket létesítettek és felújították a buszmegállókat. A forgalomkorlátozások megszűnésével az érintett közösségi közlekedési járatok is újra korábbi, menetrend szerinti útvonalukon járnak.

A Bökényföldi úton és a Rákosligeti határúton a felújítás részeként az arra közlekedők védelme érdekében egy új forgalomcsillapító szigetet, a Zsemlékes utcánál két új terelőszigetet építettek, illetve a Lokátor utcánál egy új, osztott gyalogátkelőhely létesült. Az Újszász utcában kialakítottak egy balra kanyarodó sávot, a jelzőlámpás csomópont kis mértékű módosításával. Új kerékpárútszakasz épült a Zsemlékes utca és a Rákosligeti határút?Cinkotai úti csomópontban kialakított új körforgalom között, amely körül tovább vezet a kerékpárút, illetve járdát is kialakítottak. Az úttest burkolatát megerősítették, illetve, ahol szükséges, a teljes pályaszerkezet-cserét is elvégezték. A buszöblöket bazaltbeton burkolattal, a buszmegállókat erősített aszfalt pályaszerkezettel építették. A legtöbb buszmegálló peronját és a terelőszigeteket térkővel burkolták. Új közvilágítást létesítettek a gyalogátkelőhelyeknél és a körforgalomnál, energiatakarékos LED lámpatestekkel. A felújított útszakaszok mentén és egyéb XVI. kerületi helyszíneken az elkövetkezendő hetekben számos cserjét és közel 400 fát ültetnek el. Felújították a járdákat és a kapubehajtókat is. A Cinkotai út érintett szakaszán a teljes pályaszerkezetet cserélték, felújították az autóbuszperonok, és a hozzájuk vezető járdaszakaszok burkolatát. A vízelvezetést útmenti/nyílt árkokkal és zárt csapadékcsatornával oldották meg.

A forgalomkorlátozások november 1-től, péntektől megszűnnek, a felújított útpályán ettől a naptól megindulhat a kétirányú forgalom. Megszűnik a 46-os, a 146A, a 176E-276E, a 908-as, a 968-as, a 992-es, a 996-996A és a 998-as busz terelése is, ezek a járatok újra korábbi, menetrend szerinti útvonalukon közlekednek.

Budapest, 2019. október 31.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.